ÅRSBÄSTA UTSTÄLLNING, UTRÄKNING 2019

KLUBBENS UTRÄKNING AV 2019 ÅRS ÅRSBÄSTA UTSTÄLLNINGSHUNDAR KLEINSPITS OCH MITTELSPITZ
(GROSSPITZ, FINNS EJ NÅGRA UTSTÄLLDA HUNDAR)

Lista på årsbästa hundarna tas fram via de officiella resultaten registrerade på SKK-hunddata.

Klubbmedlem som inte önskar att dess hund/hundar medräknas meddelar detta via mail till klubbens sekreterare.

Hundar som placerar sig som BIR/BIM på officiell SKK- eller SSUK-utställning är med i tävlan,
vid BIM-placering räknas endast hundar av det egna könet som besegrade.

1 poäng per besegrad hund, egna hunden räknas inte med som besegrad.
Poäng räknas per kalenderår på de 3 bästa resultaten från rasringarna.

Resultaten räknas ut från registrerade resultat i SKK Hunddata i tävlan inom respektive ras.
Se upp med rasflyttade icke slutmätta hundar, de redovisas på Hunddata i den ras de är registrerade i även om de tävlat i annan ras, de ska räknas som besegrade i den rasen de tävlar i för dagen.
Alla placeringar från BIG- och BIS-finaler inom SKK och SSUK räknas oavsett antal utställningar.
Valpar räknas ej med som besegrade, de tävlar inofficiellt.

SKMGKs inofficiella och officiella rasspecialer ingår ej för år 2019.

Alla ägare till hunden måste vara medlemmar i SKMGK för kalenderåret och medlemsavgift måste vara inbetald före utställningen för att poängen ska räknas med.

Poäng för BIG-finaler på SKKs utställningar:
1:a/8 poäng, 2:a/7 poäng, 3:a/ 6 poäng, 4:a/5 poäng
Poäng för BIS-finaler på SKKs och SSUKs utställningar:
1:a/5 poäng, 2:a/4 poäng, 3:a/3 poäng, 4:a/2 poäng