Presentation - Daniel Persson

Uppfödare av Mittelspitz, handlingdomare och ledamot i SKMGK. Aktiv utställare, ringsekreterare & CUA. Bor i Grängesberg med familj och fem tyska spetsar.

Om vi ser till våra tyska spetsar så har de en fantastisk päls som med korrekt skötsel och omvårdnad kan bli extraordinär! Pälsvård är både roligt och stimulerande för mig, jag som utställare vill alltid kunna presentera mina hundar på bästa möjliga sätt och det innefattar en välskött päls.

Dock så är det kanske inte alltid det lättaste att veta vilka metoder eller verktyg som är de rätta.

Föreläsningen kommer innehålla: Verktygs hantering, metoder samt resultat. Vi kommer givetvis att stanna upp för att diskutera och utbyta tankar och ideér. För vare sig om du är en gammal uppfödare/utställare eller helt ny och nyfiken så finns det alltid lärdommar att ta med sig!
Något som jag verkligen vill belysa är att jag inte har för avsikt att ändra någons inställning till att putsa och fixa sin hund utan utifrån mitt perspektiv ge en introduktion.

Presentation- Cicci Tjernström

Cicci Tjernström, leg. Veterinär.

Cicci jobbar på distriktsveterinärerna och har medverkat i Go’kväll på SVT.
Cicci bor utanför Vännäs med familj, hundar, hästar och katter. Hon har tre jaktlabradorer och föder upp kallblodstravare.

Även fast hon är en mycket omtyckt veterinär så är det alltid bättre om man kan förebygga skada och olycka i den mån det går.

Cicci kommer prata om hundens hälsa under sommaren.
Vad ska man tänka på och vad ska man göra när olyckan är framme?
Vad är bra att ha hemma och hur bandagerar du en skadad tass?
Hur gör man första hjälpen och är det farligt för hunden att dricka för mycket sjövatten?

Det finns mycket som kan hända med hundarna på sommaren och det finns kanske mer tid att lägga märke till de ibland diffusa tecken som finns på om hunden inte mår bra.

Skriv gärna upp din frågor så svarar Cicci i den mån hon hinner.

Presentation - Mikaela Sandbacka

Uppfödare av japansk spets, avelsfunktionär och ledamot i SKK Avelskommitté. Agility och allmänlydnadsinstruktör. Bor i Södertälje med familj och 6 japanska spetsar.

Först och främst är jag uppfödare med all den planering, genomförande och uppföljning som denna roliga och utmanande uppgift innebär. Blev resultatet som jag önskade? Varför? Varför inte?

Avel och uppfödning är ett oerhört spännande och brett område där man hela tiden måste väga för och nackdelar mot varandra, men man också måste vara öppen för förändringar med ny kunskap. Jag har ett brinnande intresse för djur och natur och då med ett speciellt fokus på hundar. Jag har en bred bas att stå på genom utbildning från hundsportgymnasiet och sedan etologi och djurskyddsprogrammet på Sveriges lantbruksuniversitet.
Är sedan starten av 2020 ledamot i SKK/AK och här bereds en mängd olika frågeställningar kring alla våra hundraser samt att vi fastställer RAS. Jag är även aktiv i min ras som avelsfunktionär. I min uppfödargärning på hittills på 23 kullar sedan 2005 har jag fött upp många champions både inom utställning och arbete (agility och viltspår), mycket tack vara duktiga valpköpare. Men den bästa feedbacken jag kan få som uppfödare när en valpköpare kommer tillbaka och köper hund nr 2, 3, 4...

Föreläsningen kommer innehålla: Hundavel idag, vilka utmaningar står vi inför? Här vill jag föreläsa till alla er uppfödare och avelsintresserade, vare sig du är gammal i gamet eller helt ny och nyfiken. Här kommer jag belysa flera olika frågeställningar och försöka väcka er nyfikenhet, kreativitet och problemlösningsförmåga. Jag kommer prata om ämnen som: Vem är en seriös uppfödare? Varför är det viktigt att hålla koll på inavel? RAS? Exteriöra överdrifter? Men främst av allt kommer jag belysa målet och kärleken till våra härliga hundar, hur föder upp den där perfekta hunden?

Ni kommer vara välkomna att ställa frågor.

181931500_1361594074199893_9208752253014489908_n