SVENSKA KLEIN-, MITTEL- & GROSSPITZKLUBBEN

STYRELSE 2019-2020


Ordförande: Carina Nilsson anm@sbhk.se 0703-504313

Vice ordförande: SSUK ledamot Carina Lundgren

Sekreterare: Daniel Persson sekreterareskmgk@outlook.com

Kassör: Per Schröder Hörnell

Ledamot: Sophia Bartholomew Penttinen

Ledamot: Johanna Penttinen

Suppleant: Elisabeth Kytler

Suppleant: Lena Gustafsson


Styrelsens mailbox: se sekreterare ovanValberedning
Eva Andersson, Suzanne Lindskog, Christoffer Kytler

Revisorer
Christina Elmsäter och Jonas Öhrn

Revisorssuppleanter
Lennart Elvingsson och Ylva Glimfelt

 

"OM OSS" PRESENTATION

ORDFÖRANDE

Mitt namn är Carina Nilsson och jag är född 1962 och min familj består av sambo samt 4 barn,  2 flickor (födda 1986 & 1991) och 2 pojkar (födda 1988 & 1994). Endast den yngste sonen bor kvar hemma.
2011 blev jag dessutom mormor till en liten tjej och 1:a barnbarnet, 2:a kom 2013 och 3:e kom 2018. Dessa små underverk är helt underbara och jag får ofta rå om dom.
Familjen består också av ett antal katter och naturligtvis HUNDAR.
Jag är uppväxt med hundar, familjen införskaffade sin första Grand Danois 1969 och vår första kull föddes 1971 på Kennel Maffian's som numera innehas av min äldsta dotter Elizabeth och min systerdotter Diana.
När jag fick min egna valp 1973 startade utställnings- och det stora hundintresset hos mig. Det berodde säkert på att det gick bra på utställningarna redan från valpstadiet och vid knappt 3-årsåldern kunde man skriva INT & NORD UCH Carmencita. Då hon fick valpar behöll jag min nästa valp, SUCH Nicolina som blev grundplåten till min egna uppfödning 1981 under kennelnamnet Carnico's. Idag finns endast Grand Danois i hushållet, andra raser jag haft är Welsh Corgi Pembroke och Cane Corso.
Det är inte bara utställning som varit mitt stora intresse, jag har också varit mycket aktiv inom Brukshundklubben (är utbildad instruktör). Där har jag hållit mycket kurser och varit aktiv i styrelsen under många år bl.a som ordförande. Jag har även varit mycket aktiv inom Svenska Grand Danois klubben södra avd. med 18 år i styrelsen varav 10 år som ordförande samt tidigare i centralstyrelsen (SGDK) under många år, nu är jag endast suppleant. Har under flera år arbetat i SMÖKKs utställningskommitté samt ingått i dess styrelse 2015-2019. Jag är sedan 2005 ordförande i Svenska Bergs- och Herdehundsklubben (SBHK).
Andra intressen än djur är det dåligt med, tiden räcker inte till. Familjen, hundarna, avel, utställning och föreningsarbete är det som jag tycker är roligt och som jag anser ger mitt liv en mening. Jag försöker också att hålla en del kurser ex. ringsekreterarutbildning och utställningsarrangörsutbildning.
Sen måste man ju tyvärr även få sin lön från något håll, numera arbetar jag som personlig assistent. Man kan väl säga att nästan hela min vakna tid av dygnet när jag inte jobbar består av Föreningsarbete, Hund & Familj.

VICE ORDFÖRANDE

SSUK - Svenska Spets- och Urhundklubben
Carina Lundgren

SEKRETERARE

Jag heter Daniel Persson, är 26 år gammal och bosatt i Dalarna. Jag bor tillsammans med min sambo och våra fem Mittelspitz och en Kleinspitz. Längre ner på samma gata bor mina föräldrar och deras Mittelspitzar, totalt så finns det 7 Mittlar och en Klein inom vår familj.
2010 köpte min familj vår första Mittelspitz, en hane som till vardags kallas Hjulle, han kommer från den nu nerlagda kenneln Stand Ups. Jag började ställa ut och som gammal tävlingsskidåkare så tändes det snabbt en tävlingsinstinkt hos mig. Detta utvecklades med tiden och det berodde säkert på att det gick bra på utställningarna redan från valpstadiet och nu såhär 9 år senare när jag ser tillbaka på den tiden så nådde Hjulle framgångar långt över våra vildaste fantasier, mycket pga. att Hjulle endast köptes som sällskapshund.
Jag var under många år hanhundsägare och agerade även kennelpojke på Stand Ups kennel, jag var även på väg att bli delägare med min mentor Gurli Sandberg, jag fick visa allt fler hundar både av den egna rasen men även av andra.
Mitt intresse för hundar, anatomi och utställning utvecklades snabbt och i slutet av 2012 så var jag både auktoriserad ringsekreterare tillika CUA.
2015 blev mitt egna kennelnamn Inedmas godkänt av FCI och under den hösten så välkomnade vi en finsk import från kennel Blackbagheera's.
Under detta året så började jag även döma, både inofficiella utställningar men även juniorhandling-tävlingar. Jag har genomgått Anatomi och bedömning på länsklubbsnivå och hoppas att så småningom kunna gå den även centralt.
2017 så föddes vår första egna kull och där behöll vi en hane och en tik. Nu senast välkomnade vi en tik från Belgien in i vår familj.
Jag blev invald i Sveriges Hundungdoms Handlingkommitté under 2016 och utbildade mig under 2017 till domare inom handling och fortsatte att arbeta för barn och ungdomar inom hundvärlden. Detta resulterade i att jag blev förärad med Sveriges Hundungdoms förtjänsttecken under 2018, något jag är mycket stolt och tacksam över!
Det som knyter ihop påsen är mitt intresse för föreningslivet inom Svenska Kennelklubben, jag är varit mycket aktiv inom föreningslivet, jag har tidigare funnits i rasklubbens valberedning tillika styrelse. Jag är i dagsläget även ordinarie ledamot i Östergötlands Kennelklubb samt utställningsadministratör för Åtvidabergs Hundklubb, båda är något jag finner mycket roligt och utvecklande! Intressen utöver hundar innefattar givetvis familjen.

LEDAMOT

Jag heter Johanna Penttinen och bor med min familj i Åtvidabergs kommun. Jag är i princip ”född i valplådan” då även min mamma var uppfödare och likaså hennes farfar.
Jag har själv jobbat aktivt med hund sedan tidigt 90-tal och haft uppfödning sedan 1999. Jag har även jobbat utomlands i ett antal år med hund inom beteende (ledarskap), vakt- och bevakningsutbildning.
Jag har i hela mitt liv varit föreningsaktiv inom både hundvärlden och utanför. Helgerna spenderas oftast på någon utställning, antingen i eller utanför Sveriges gränser och under veckodagarna jobbar jag hemma på vår gård där vi bedriver uppfödning av Linderödsvin, har hästar och lite höns.
Uppfödning, avel och genetik är nog det jag brinner mest för. Det är grunden för våra hundar som jag finner oerhört intressant och viktig.
Jag jobbar även för Östergötlands Kennelklubb där jag är ledamot precis som här i rasklubben. Jag tror på utbildning och utveckling och att vi alla med dessa underbara hundar strävar åt samma mål, att bibehålla de fantastiska rasegenskaperna våra spetsar har inom alla områden, det vill säga mentalitet, hälsa och exteriör.
Vi har flera raser här hemma, Mittelspitz, Airedaleterrier, Australian Shepherd och Welsh Corgi Cardigan. Våra barn har själva fått välja hundras så därför har vi ett urval av olika raser här hemma.
Familjen har tre Mittelspitz, en ras som för oss är relativt ny, men efter vi lärt känna den vill vi inte vara utan den.
Vi i klubben kan bidra till att vara bra stöd för både uppfödare och första hundägare inom vår ras, har ni frågor så hör gärna av er till oss i klubben.
 

LEDAMOT

Sophia Bartolomew Penttinen

KASSÖR

Per Schröder-Hörnell
Adjungerad

SUPPLEANT

Mitt namn är Lena Gustafsson och jag är ny suppleant i styrelsen för SKMGK. Jag bor med min man Kennet och våra två tyska spetsar i Värnamo. Tillsammans driver vi trafikskola.
Jag är dock inte ny inom föreningslivet då jag varit både sekreterare och kassör i flera föreningar under många år. Under hela livet har jag varit engagerad i olika föreningar både privat och inom yrkeslivet.
Den första mittelspitzen flyttade in i vår familj 2003 och sedan dess har det alltid funnits en tysk spets hos oss. Våra barn är nu vuxna och utflugna men det är genom min dotter som hundlivet började för mig.
Jag har varit med på utställningar under flera års tid, men det var inte förrän förra året som jag själv började hålla i kopplet på utställning. Nu åker jag mer än gärna så ofta jag kan både med och utan hund.
Jag ser fram emot mitt uppdrag med öppna ögon, att lära mig en massa nya saker av er alla och att lära känna er alla.

SUPPLEANT

Elisabeth Kytler