STYRELSE 2021

Ordförande: Carina Nilsson, Aneby, anm@smhk.se, 0703-504313

Vice ordförande: SSUK ledamot Carina Lundgren, kansli@ssuk.se

Sekreterare: Daniel Persson, Grängesberg, sekreterare@skmgk.se, 0705-244071

Styrelsens mailbox: se sekreterare ovan

Valberedning
Eva Andersson, Camilla Björkebro och Linda Klaesson

Revisorer
Jonas Öhrn och Annelie Jönsson

Revisorssuppleanter
Lennart Elvingsson och Viveka Braskén

"OM OSS" PRESENTATION

ORDFÖRANDE, CARINA NILSSON

Mitt namn är Carina Nilsson och jag är född 1962 och min familj består av sambo samt 4 barn,  2 flickor (födda 1986 & 1991) och 2 pojkar (födda 1988 & 1994). Endast den yngste sonen bor kvar hemma.
2011 blev jag dessutom mormor till en liten tjej och 1:a barnbarnet, 2:a kom 2013 och 3:e kom 2018. Dessa små underverk är helt underbara och jag får ofta rå om dom.
Familjen består också av ett antal katter och naturligtvis HUNDAR.
Jag är uppväxt med hundar, familjen införskaffade sin första Grand Danois 1969 och vår första kull föddes 1971 på Kennel Maffian's som numera innehas av min äldsta dotter Elizabeth och min systerdotter Diana.
När jag fick min egna valp 1973 startade utställnings- och det stora hundintresset hos mig. Det berodde säkert på att det gick bra på utställningarna redan från valpstadiet och vid knappt 3-årsåldern kunde man skriva INT & NORD UCH Carmencita. Då hon fick valpar behöll jag min nästa valp, SUCH Nicolina som blev grundplåten till min egna uppfödning 1981 under kennelnamnet Carnico's. Idag finns endast Grand Danois i hushållet, andra raser jag haft är Welsh Corgi Pembroke och Cane Corso.
Det är inte bara utställning som varit mitt stora intresse, jag har också varit mycket aktiv inom Brukshundklubben (är utbildad instruktör). Där har jag hållit mycket kurser och varit aktiv i styrelsen under många år bl.a som ordförande. Jag har även varit mycket aktiv inom Svenska Grand Danois klubben södra avd. med 18 år i styrelsen varav 10 år som ordförande samt tidigare i centralstyrelsen (SGDK) under många år, nu är jag endast suppleant. Har under flera år arbetat i SMÖKKs utställningskommitté samt ingått i dess styrelse 2015-2019. Jag är sedan 2005 ordförande i Svenska Bergs- och Herdehundsklubben (SBHK).
Andra intressen än djur är det dåligt med, tiden räcker inte till. Familjen, hundarna, avel, utställning och föreningsarbete är det som jag tycker är roligt och som jag anser ger mitt liv en mening. Jag försöker också att hålla en del kurser ex. ringsekreterarutbildning och utställningsarrangörsutbildning.
Sen måste man ju tyvärr även få sin lön från något håll, numera arbetar jag som personlig assistent. Man kan väl säga att nästan hela min vakna tid av dygnet när jag inte jobbar består av Föreningsarbete, Hund & Familj.

VICE ORDFÖRANDE, CARINA LUNDGREN

SSUK - Svenska Spets- och Urhundklubben
Carina Lundgren

SEKRETERARE, DANIEL PERSSON

Jag heter Daniel Persson, är 28 år gammal och bosatt i Dalarna. Jag bor tillsammans med min sambo och våra fyra Mittelspitz och tre Kleinspitz. Längre ner på samma gata bor mina föräldrar och deras Mittelspitzar, totalt så finns det åtta Mittlar och tre Klein inom vår familj.
2010 köpte min familj vår första Mittelspitz, en hane som till vardags kallas Hjulle, han kommer från den nu nerlagda kenneln Stand Ups. Jag började ställa ut och som gammal tävlingsskidåkare så tändes det snabbt en tävlingsinstinkt hos mig. Detta utvecklades med tiden och det berodde säkert på att det gick bra på utställningarna redan från valpstadiet och nu såhär 11 år senare när jag ser tillbaka på den tiden så nådde Hjulle framgångar långt över våra vildaste fantasier, mycket pga. att Hjulle endast köptes som sällskapshund.
Jag var under många år hanhundsägare och agerade även kennelpojke på Stand Ups kennel, jag var även på väg att bli delägare med min mentor Gurli Sandberg, jag fick visa allt fler hundar både av den egna rasen men även av andra.
Mitt intresse för hundar, anatomi och utställning utvecklades snabbt och i slutet av 2012 så var jag både auktoriserad ringsekreterare tillika CUA.
2015 blev mitt egna kennelnamn Inedmas godkänt av FCI och under den hösten så välkomnade vi en finsk import från kennel Blackbagheera's.
Under det året så började jag även döma, både inofficiella utställningar men även juniorhandling-tävlingar. Jag har genomgått Anatomi och bedömning på länsklubbsnivå och hoppas att så småningom kunna gå den även centralt.
2017 så föddes vår första egna kull och där behöll vi en hane och en tik. Nu senast välkomnade vi en kleinspitz-tik från Norge in i vår familj.
Jag blev invald i Sveriges Hundungdoms Handlingkommitté under 2016 och utbildade mig under 2017 till domare inom handling och fortsatte att arbeta för barn och ungdomar inom hundvärlden. Detta resulterade i att jag blev förärad med Sveriges Hundungdoms förtjänsttecken under 2018, något jag är mycket stolt och tacksam över!
Det som knyter ihop påsen är mitt intresse för föreningslivet inom Svenska Kennelklubben, jag är varit mycket aktiv inom föreningslivet, jag har tidigare funnits i rasklubbens valberedning tillika styrelse. Jag är i dagsläget även ordförande för Ludvika Brukshundsklubb något som jag finner mycket roligt och utvecklande! Intressen utöver hundar innefattar givetvis familjen.